Het verhaal achter het verhaal...

Door mijn ervaringen als vrijwilliger in het Hospice en door de verhalen in mijn persoonlijke omgeving, werd voor mij duidelijk dat nabestaanden na het overlijden van een dierbare het moeilijk vinden om goed te herinneren hoe de tijd rondom het overlijden verliep. Wat voor behandelingen er waren, de medicijnen, het proces van de ziekte. En vooral de onduidelijkheid over kleine gebeurtenissen die later van grote waarde zijn voor de rouwverwerking. Ook is er  niet altijd genoeg tijd en ruimte om alles te zeggen en te delen. En soms zijn er de woorden er wel, maar kunnen ze niet uitgesproken worden om verschillende redenen. Het is te pijnlijk, je wilt iemand niet belasten, je weet het moment niet te vinden, maar het is zo belangrijk dat het gedeeld wordt. Als iemand is overleden zijn plotseling alle teksten, woorden, gevoelens, gedachten en ervaringen die verteld en opgeschreven zijn enorm kostbaar. En het is ook fijn te weten dat de woorden die jij nog wilde vertellen ook nog gehoord of gelezen zijn.

Proces van 3 jaar

Drie jaar geleden ben ik daarom aan dit boek begonnen waarin het mogelijk is persoonlijke gevoelen en gedachten in te plaatsen, maar ook mooie herinneringen zoals je eerste huis, je mooiste vakantie, je vrienden, huisdieren. Het verloop van de ziekte kan erin geplaatst worden en foto´s die je dierbaar zijn. Het geeft je de mogelijkheid je uitvaartwensen op te schrijven of woorden achter te laten voor je dierbaren. Er is ook ruimte voor je dierbaren om hun gevoelens en woorden op te schrijven, zodat je samen het laatste hoofdstuk van het leven kunt schrijven en delen.

Ook als je niet ziek bent

Toch hoef je geen diagnose of een terminale ziekte te hebben om het boek te gebruiken. Mensen schaffen het boek ook aan om tijdens het leven de hoofdstukken in te vullen die niet aan ziekte gewijd zijn, om mooie en leuke herinneringen op te halen en om uitvaartwensen vast te leggen voor het geval er onverwacht iets gebeurd. In alle gevallen zijn de geschreven herinneringen en foto´s die je achterlaat een persoonlijk, prachtig en waardevol geschenk voor je dierbaren!

Elke boek dat gekocht wordt is een donatie!

Het boek heeft het formaat 21 x 21 cm, bestaat uit 94 pagina’s en is te koop voor € 7,95 exclusief verzendkosten. Met de aanschaf van dit boek, doneer je automatisch ook een boek aan iemand met een terminale indicatie en die bijvoorbeeld verblijft in een Hospice, verzorgingstehuis of in een palliatief traject zit. Het is ook mogelijk om alleen te doneren. Per € 7,95 doneer je 2 boeken. Na de donatie ontvang je bericht naar welke instelling de boeken verstuurd gaan worden.

 
Delen en verspreiden

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te voorzien van dit boek zodat er zoveel mogelijk herinneringen gedeeld en achtergelaten kunnen worden. Weet je dus een instelling die het goed kan gebruiken, ben je een ondernemer die dit boek in zijn omgeving wil geven, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Meer informatie

Wil je graag meer weten over het boek en de achtergrond hiervan, heb je een suggestie of wil je het bestellen of doneren, neem dan contact met ons op. Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven. 

herinneringsgeschenk cover

Het boek heeft het formaat 21 x 21 cm, bestaat uit 94 pagina’s en is te koop voor € 7,95 exclusief verzendkosten. Met de aanschaf van dit boek, doneer je automatisch ook een boek aan iemand met een terminale indicatie en die bijvoorbeeld verblijft in een Hospice, verzorgingstehuis of in een palliatief traject zit.

Het is ook mogelijk om alleen te doneren. Elke bedrag is welkom en alle bedragen worden volledig gebruikt om de boeken naar de instanties te versturen. Per € 7,95 doneer je  bijvoorbeeld 2 boeken. Na de donatie ontvang je bericht naar welke instelling de boeken verstuurd gaan worden.

Weet je een instelling die in aanmerking komt voor de gedoneerde boeken, laat het ons dan weten. Wil je als bedrijf doneren of binnen de (uitvaart)onderneming dit boek verspreiden, neem dan contact met ons op.